07 Οκτωβρίου 2021, (Δελτία τύπου)

Τεράστιες ανατροπές στις ζωές όλων των ανθρώπων, αλλά κυρίως των ηλικιωμένων, έφερε η πανδημία του κορονοϊού, με κυριότερη την #παραμέληση των τακτικών ιατρικών εξετάσεων και της θεραπείας των χρονίων παθήσεων τους.

Ο φόβος και το άγχος για τη μετάδοση του ιού και ο εγκλεισμός λόγω των περιοριστικών μέτρων απέτρεψαν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων να έχουν την απαραίτητη επαφή με τον θεράποντα ιατρό και τον #συστηματικό #ιατρικό έλεγχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας,Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Dr. Ιωάννης Καραϊτιανός, στην πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη, με αφορμή την #Παγκόσμια_Ημέρα_των_Ηλικιωμένων, την 1η Οκτωβρίου 2021.

Ο κ. Ιωάννης Καραϊτιανός φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος", στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υπογράμμισε την ανάγκη εντατικοποίησης της εκστρατείας ενημέρωσης των ηλικιωμένων στη χώρα μας για τη χρησιμότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ιδιαίτερα με την έλευση του φθινοπώρου και την πιθανολογούμενη έξαρση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τον αναγκαίο αντιγριπικό εμβολιασμό και τα λοιπά εμβόλια.

Επιπρόσθετα o κύριος καθηγητής τονίζει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη συχνή ιατρική παρακολούθηση για όλα τα χρόνια προβλήματα υγείας, που απασχολούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας, αλλά και την επιμελή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής που τους έχει χορηγηθεί για την αντιμετώπισή τους.

Ο κύριος στόχος παραμένει πάντα η ενεργός και υγιής γήρανση.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι σίγουρα η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!

Ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, οφείλουμε να έχουμε ως κύρια προτεραιότητα την ΥΓΕΙΑ μας.