Η Γενική Κλινική Πειραιώς "Ιπποκράτης" από την πρώτη μέρα έλαβε πολλαπλά και αυστηρά μέτρα κρατώντας ασφαλείς τους ασθενείς και λοιπούς εξεταζόμενους, αλλά και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό από τον COVID-19. Συνεχίζουμε με την ίδια προσοχή για να μπορούμε να σας παρέχουμε κορυφαίες υπηρεσίες υγείας με ασφάλεια.

Γενικές Οδηγίες προφύλαξης πριν την είσοδο στην κλινική

Περιορισμός των σημείων εισόδου στην Κλινική, με ελεγχόμενη είσοδο από μία μόνο πύλη εισόδου, στην οποία υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, επιφορτισμένο με τη λήψη σύντομου ιστορικού από ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό για να αποκλειστεί η είσοδος ύποπτων κρουσμάτων. Όλοι οι εισερχόμενοι στην Κλινική θερμομετριούνται.

Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια εισόδου οι εισερχόμενοι απολυμαίνουν υποχρεωτικά τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό που υπάρχει στην είσοδο της Κλινικής και στη συνέχεια τους επιτρέπεται η είσοδος με την υποχρεωτική χρήση χειρουργικής μάσκας.

Κάθε ασθενής συνοδεύεται το πολύ από ένα άτομο μόνο εφόσον το επιβάλλει η κατάσταση του ασθενούς.

Γενικές οδηγίες προφύλαξης για ασθενείς εντός κλινικής

Η χρήση χειρουργικής και μόνο μάσκας (δεν επιτρέπεται η χρήση πάνινης ή μάσκας με φίλτρο) είναι υποχρεωτική για τους συνοδούς /επισκέπτες των ασθενών.

Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της Κλινικής επιβάλλεται η χρήση χειρουργικής μάσκας (κάλυψη μύτης και στόματος) από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και προφανώς από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Κάθε ασθενής ο οποίος πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία ή χειρουργείο, έχει ελεγχθεί και έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι αρνητικός στη παρουσία του ιού SARS-CoV2, εντός του τελευταίου 24ώρου, ούτως ώστε να μην διακυβευθεί η ασφάλεια λοιπών νοσηλευομένων και υγειονομικού προσωπικού. Ο έλεγχος αφορά σε όλα ανεξαιρέτως τα περιστατικά (Παθολογικά, Χειρουργικά, Ενδοσκοπικά, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού & Μονάδα Eντατικής Θεραπείας, Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας).

Οι ασθενείς που προσέρχονται για εργαστηριακό - απεικονιστικό έλεγχο (αιματολογικές εξετάσεις, αξονικές τομογραφίες, υπερήχους κ.λπ.), εκτός του ελέγχου που πραγματοποιείται κατά την είσοδο, πρέπει να φέρουν μάσκα και να έχουν υποβληθεί σε θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους στους χώρους της Κλινικής.

Στα χειρουργικά περιστατικά, ο έλεγχος για SARS-CoV 2 πραγματοποιείται υποχρεωτικά στο πλαίσιο του υπόλοιπου προεγχειρητικού ελέγχου.

Διενέργεια διαγνωστικών τεστ για COVID-19

Στην Κλινική μας διενεργούνται όλα τα διαγνωστικά τεστ για τον COVID-19, ενώ παρέχεται η δυνατότητα παραλαβής των αποτελεσμάτων εντός της ημέρας εξέτασης. Παράλληλα μπορεί να γίνει η λήψη δείγματος και κατ' οικον.

Αναλυτικά μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα παρακάτω τεστ:

1. Έλεγχος με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης RT-PCR COVID-19
(λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος).

2. Έλεγχος με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης RAPID RT-PCR COVID-19
(λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος).

3. Τest ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για COVID-19
(ποιοτικός προσδιορισμός αποτελέσματος - λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος).

4. Test ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων για COVID-19
(ποιοτικός προσδιορισμός αποτελέσματος - δείγμα ελάχιστης ποσότητας αίματος).

5. Έλεγχος ανίχνευσης αντισωμάτων για COVID-19
(ποσοτικός προσδιορισμός αποτελέσματος - αιμοληψία).


Για να κλείσετε ραντεβού ή να ενημερωθείτε περαιτέρω καλέστε στα τηλέφωνα:
210 - 4520604, 4520632, 4528030.